Studentenkortingen in de studentensteden

Veel winkels en bedrijven in studentensteden, maar ook daarbuiten, maken er gebruik van. Studentenkortingen, die studenten verkrijgen door hun studentenpas of collegekaart te laten zien bij aankoop. Dit is een heel handig systeem. Als bekend wordt dat je als student korting krijgt bij een bepaalde winkel, zoals bijvoorbeeld een schoenenwinkel, maken veel studenten daar natuurlijk gebruik van om bijvoorbeeld een nieuw paar skechers dames aan te schaffen en geef ze eens ongelijk. Ieder mens maakt het liefst gebruik van kortingen en als je dan ook nog eens weinig geld te besteden hebt als de gemiddelde student al helemaal. Het is dan ook niet gek dat bedrijven hier op inspelen en dit maakt ook een soort win win situatie.

Kostenposten voor de studenten

Student zijn is namelijk helemaal niet goedkoop, zeker niet voor de studenten die op kamers wonen in een grote stad. Naast het jaarlijkse collegegeld moet de gemiddelde student in een jaar voor €1000,- aan boeken betalen. Daarnaast zijn een goed werkende laptop en andere studiematerialen ook noodzakelijk. Als een student dan op kamers zit, komen de kosten van de huur, boodschappen, inrichting en ga zo maar door hier ook nog eens bovenop. Daarnaast moeten studenten ook nog gewone normale spullen aanschaffen als kleding, schoenen, jassen en producten voor de persoonlijke hygiëne en komen er kosten bij als er sociale activiteiten worden ondernomen. Dit alles bij elkaar opgeteld is een enorme bak met geld. Zeker voor full-time studenten die amper tijd hebben om te werken naast hun studie.

Bijbaantjes voor de gemiddelde student

Het is dan ook niet gek dat studenten een bijbaantje zoeken om dit alles nog een beetje betaalbaar te maken. Lenen is misschien makkelijker, maar op lange termijn natuurlijk helemaal niet voordelig en doen de meeste studenten dan ook zo min mogelijk. Maar als er een nieuw paar skechers dames moet worden aangeschaft moet er toch geld op de bank staan. Er wordt over het algemeen veel in winkels en horecazaken gewerkt door studenten. Sommige hebben geluk en vinden een bijbaantje in het gebied van hun opleiding, maar de meeste pakken wat ze kunnen om geld te verdienen.